Om mig och den här bloggen

portratt-ovanifranVarför denna blogg?

Det finns egentligen flera anledningar – här är några:

1. Den är min antikonservativa ärtbössa i skoldebatten.

Jag är vad man skulle kunna kalla en optimistisk cyniker. Jag tror att skolan, samhället och… tja… mänskligheten har kapaciteten att klara av det mesta, men jag tenderar att bli cynisk och otålig då jag ser hur många tyckare som anser sig ha mandat att uttala sig om skolan bara för att de själva gått i den (för drygt 35 år sedan), eller uttala sig om samhällets brister och dekadens utifrån meriten att de minsann levt i samhället ända sedan [sätt in valfri gubbe som synts i media här]s dagar och kan uttala sig om mänskligheten för att… ja ni hajar…

2. Den är min terapi.

Jag anser mig ha många idéer men jag anser mig också ha begränsat med forum där jag kan lyfta dem (för att uttrycka det mindre smickrande… mycket snack, men få lyssnare). Dessutom har jag en tendens att gräva ner mig i mina egna tankar. Dessa två personlighetsdrag brukar ingå en ohelig allians.

3. Den är mitt eget lilla spelforum.

Jag har alltid fascinerats av spelets potential att förändra undervisningen och har sedan några år halkat in på något som kallas gamification (eller inom skolan värld ”spelifierat lärande”). Spelifierat lärande är en metod som jag tror kommer att revolutionera skolan om den bara får fotfäste och tas på allvar. Min tanke med den här bloggen är således också att dela med mig av de erfarenheter jag har gjort av att jobba med spelifierat lärande och att skapa spelifieringar för skolan.

4. Den är mitt läromedelsarkiv.

Om någon besökare skulle råka hitta något trevligt att ladda ned från mitt arkiv med lektionsupplägg (spelifieringar, skolrollspel, PowerPoints etc.) så är det förstås en bonus  (kräver registrering – mejla mig för hjälp med det).

 

Nicklas Larsson

nicklas.larsson@pleiad.se

Mer om mig

 

Kommentera

Your email address will not be published.