Elegy for a Dead World – spelet där spelaren skriver handlingen och delar den med andra

 

Elegy for a Dead World heter Dejobaan Games kommande spel där spelaren uppmanas skriva fram handlingen. Man har helt enkelt vänt på den gängse modell som bygger på att spelaren agerar i den handling som dikteras av spelmakaren – istället är det spelaren som utifrån vissa ramar beskriver handlingen i spelet och sedan delar med sig av den till andra spelare.

Ramen är denna:

Tre portaler har öppnats till tre fjärran planeter. De tre planeterna är uppkallade efter berömda poeter från den engelska romantiken – Keats’ World, Byron’s World och Shelley’s World. Spelaren är en av de utvalda vars uppdrag det är att utforska dessa planeter. På planeterna rör sig spelaren i bedövande vackra och suggestiva landskap som innehåller spår av mystiska utdöda civilisationer. Vid vissa tillfällen förväntas spelaren sedan skriva ned vad några av alla dessa lämningar egentligen betyder och vad som hänt de sedan länge försvunna kulturerna. Sakta men säkert skapas så en sorgesång (eng=elegy) över de forna civilisationerna och en minnesruna över deras verk. Berättelserna kan sedan reproduceras digitalt eller i tryck och delas enkelt med andra spelare som kan ge återkoppling på den egna tolkningen – förhoppningsvis och förmodligen är tolkningarna och historierna helt olika mellan spelare.

I nuläget är spelet fortfarande i utvecklingsstadiet och det förväntas inte släppas förrän första kvartalet 2015. Det är nog också osannolikt att spelet översätts till svenska, men som så ofta är fallet med spel nuförtiden så är det möjligt att några av de mest hängivna fansen gör s k mods (modifikationer=ung. spelarutvecklade tilläggsfunktioner eller amatörutvecklat extramaterial) till spelet, som mycket väl kan innebära en svensk översättning.

Kommentera

Your email address will not be published.